Free counter and web stats

Tuesday, August 31, 2010

Pemandu Bodoh. Bukan kita kan?

Dalam minggu ni, da 2 kali nyawa aku hampir-hampir melayang.
Semuanya gara-gara pemandu yang b***h!
Bodoh ye, bukan bit*h.

Yang sekor, suka-suka je kuar simpang tak tengok kiri kanan. (Memang kiri pon kene tengok ok.) Yang sekor lagi, buat U-turn mase traffic lite merah. Ngam-ngam time aku nak lalu plak tu. Sib baik la kot umur ni panjang lagi, sempat elak. Kalo tak, sah-sah kete da terbang bersama nyawa dan harapanku.

Erghhh geram giler!!

Ok meh kita lihat kronologi kejadian.

INSIDEN 1. (Alhamdulillah...blom eksiden.)
Masa: Pkol 5 lebih, lepas balik keje.

Aku sedang memandu Ferrari F40 merah tu (konon2 nye), dengan hati yang tenang dan ceria. Tralalalala~
Jalan tak berapa sibuk, so pecut sikit. Tapi tak laju pon, dalam 80km/j je kot.

Tengah2 syok mendengar radio sambil menyanyi, tetiba kat depan ade 'Bob the builder' terhegeh-hegeh nak kuar simpang.
(Eh baru aku pasan, Bob nye kete terbalik plak =P)
Aku ingatkan bila dia nmpak aku nak lalu, dia benti. Rupanya dia selamba badak je kuar jugak.
Aku pon dengan terkejut badak terus brek den pulas stereng ke kanan. Sib baik takde kete kat sbelah.
Aku hon ponnnn!!! kuat2 tanda protes. Bob (yang sebenarnye seorang auntie tua bawak Vios kaler silver) bole buat tak tau jek. Dia buat bodo pandang depan, sket pon tak pandang aku. Ha takut arr tu.

 
Aku tak puas ati, terus je himpit kete dia.
Dia slow, tapi still buat dek pandang depan.
Tambah aku geram!! (Kertas remuk diatas menunjukkan hati tgh geram).
Wei mangkuk, at least ko angkat la tangan say sori!!!
Kalo bole aku nak dia benti, baru ade can aku hempuk cermin kete dia ngan steer lock. Gggrrr!
Ishh puasa, sabar sabar~


INSIDEN 2.
Masa: Pkol 8 lebih lepas berbuka.

Lagi sikit je nak sampai simpang masuk rumah.
Dari jauh, aku da nampak traffic lite kaler ijau. Nampak tak ijau tu nampak tak?
So aku pon terus tambah pecut.
Aku yang bawak Ferrari 612 Scaglietti kaler itam tu tau. (Hehe.)

Kali ni aku maksimum terkejut beruk, dah tetibe je kat depan mata ade kete bodo nak buat u-turn. Bodohnyee!!!
Sib baik ade ruang nak elak, kalo tak memang ngam-ngan bertembung.
Dengan kelajuan yang agak tinggi, ade can ke aku bole selamat ek?

Pastu aku benti kete kat tepi, nak tunggu kete tu. Tapi tak nmpak plak mane dia dah pegi.
Kalo aku nampak dia, sure aku dah baling ngan steer lock tu jugak.

Aku slalu imagine mcm dlm movie tu, kalo la aku ade pistol sure aku da tembak je org camni.
Uihhh 18SG!!
Bulan posa ni tak baik marah2 ek.

Ok ucapan. Last skali, aku memang suka nak buat ucapan.
Memandangkan arini Merdeka, aku harap kita semua pon berusaha untuk memerdekakan pemikiran daripada menjadi bodoh dan bangang. Boleh?
Merdeka Merdeka Merdeka!!

Pesanan: Hati-hati dijalanraya. Ingatlah orang yang tersayang.
Tak lama lagi nak raya woi!

Monday, August 30, 2010

When will I be a billionaire?

I just love this song soo much!
*  *  *  *  *

I wanna be a billionaire so freaking bad
Buy all of the things I never had
Uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
Smiling next to Oprah and the Queen

Oh every time I close my eyes
I see my name in shining lights
A different city every night oh
I swear the world better prepare
For when I’m a billionaire

Yeah I would have a show like Oprah
I would be the host of, everyday Christmas
Give Travie a wish list
I’d probably pull an Angelina and Brad Pitt
And adopt a bunch of babies that ain’t never had sh-t
Give away a few Mercedes like here lady have this
And last but not least grant somebody their last wish
Its been a couple months since I’ve single so
You can call me Travie Claus minus the Ho Ho
Get it, hehe, I’d probably visit where Katrina hit
And damn sure do a lot more than FEMA did
Yeah can’t forget about me stupid
Everywhere I go Imma have my own theme music

Oh every time I close my eyes
I see my name in shining lights
A different city every night oh
I swear the world better prepare
For when I’m a billionaire
Oh oooh oh oooh for when I’m a Billionaire
Oh oooh oh oooh for when I’m a Billionaire

I’ll be playing basketball with the President
Dunking on his delegates
Then I’ll compliment him on his political etiquette
Toss a couple milli in the air just for the heck of it
But keep the fives, twentys (?) completely separate
And yeah I’ll be in a whole new tax bracket
We in recession but let me take a crack at it
I’ll probably take whatevers left and just split it up
So everybody that I love can have a couple bucks
And not a single tummy around me would know what hungry was
Eating good sleeping soundly
I know we all have a similar dream
Go in your pocket pull out your wallet
And put it in the air and sing

I wanna be a billionaire so freaking bad
Buy all of the things I never had
Uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
Smiling next to Oprah and the Queen


Billionaire lyrics

Sunday, August 29, 2010

Yes, we are still racist and not sensitive.

I have many friends with different races.
Some of them are not only friends, but good friends. Friends who I can share my problem with, share my food with and share my pillow too.
Eventhough we are from different races, but we don't see it as a barriers to be nice to each other.
That's when we are good friends.

But some people are tend to forget about certain things, which are very sensitive. Sometimes, I don't think they've forgotten. but they just don't care.

I still remember during my first interview about few years back, I'd been asked "If you and your friends were discussing about something and suddenly there is another friend coming to join your table, and this friend doesn't understand your language, what will you do? Continue talking on the same language or change to another language that all of you can understand?"
Reason to ask this question is, in the workplace we are mix of races. Hence, many languages. But, we only speak one language that everybody understand. As a sign of respect. Such a big word, RESPECT!

Could you imagine, when you're having dinner with bunch of people, and they speak their own language which you don't understand. How do you feel? Isolated, feel ignored like you're never exist, and that's not a good feeling. Also, deep-down inside, feel angry.

Or when you're together in a car, they turn on their favorite radio station as if they not realize that you don't understand the language. And you have to listen to that station for hours of the journey. What should I call this? Cruel? Selfish? They just don't care.

It's also not a new thing to see, at our workplace or in class, people are usually group by race. Malays only hangout with malays. Chinese only eat with chinese. So do Indians. Sometimes, they will mix with others if they don't have any other friends. But once they found their own type, they will ignore the others.

There would be lot of areas to discuss when talking about race sensitivity. Not only language, but also food, tradition, customs, etc.
However, I believe it's not a difficult thing to practice. Only requires all of us to learn to be more sensitive and more respectful to each other.

We are 1 Malaysia, aren't we?

Wednesday, August 25, 2010

Being Customer 'Service'

May I ask, what is your occupation?
Is your job requires you to communicate with people?
Or just working by your own self with no interaction to others?

I wonder, is there such a job?

Ok, let me roughly introduce myself.
I was graduated in Information Technology, major in Software and was aiming to be a programmer. But to get a job as an IT programmer was quite difficult. Most of the job required an experience. So for a beginning, I worked as an IT Support Consultant in one multinational company.

It is called IT support consultant, also known as IT Support Engineer, or IT Helpdesk. Or you may call it any name, but genuinely we all do the same task. To assist the customer/client/user on solving their IT related issues, via email and phone call.

That was a great job with high pay. But after few years, I started to feel extremely bored, fed up and sick of servicing the customers which most of the times are very irate and demanding. Day by day, I did not feel motivated to go to work till I decided to leave the profession. The worst thing was, I felt the job has changed myself to be a hot-temper type of person. I was glad that I made a right decision.

Then, I tried another job, but still dealing with people. But this time was meeting face to face, which I rather like it more. I like the job eventhough it was tough most of the time as it involved in convincing and persuading. In another words, doing sales. So, you know how it works. But it went quite well, until I encountered a personal issue in mylife.
That personal issue had forced me to leave the job.

Few months after that, I started a new life by unwillingly becoming customer service again but have to do it for the sake of living. And was trying to hunt a job which doesn't need me to meet other people. Or at least working in an office without any communication to outside people. But in the process of searching, I noticed, most of, or I could say, all of the job round the world has 'customer service' in it. There's no job for me to hide from public/people.

Who says, accountant doesn't need a good customer service? Even a busdriver also need to have that softskills.
In life, you need to learn being nice to other people. And, customer service is the best way to improve yourself as a person. It will teach you to be patient, soft-spoken, be respectful, helpful and friendly.

Now, I start to enjoy this job.
:)

Monday, August 16, 2010

Jeng jeng jeng!! Pemenangnya adalah...

Mula-mula sekali, cik cleoputri nak menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf sebab lambat buat pengumuman ni. Alaa maafkan la, kan tak lama lagi nak raya. Ehee.

Memang la tak patut mungkir janji, tapi jujurnya agak sibuk beberapa minggu ni. Lagipon tak sangka ramai betul yang join, semuanya ade 39 penyertaan. Ramai kan? Tu yang tak cukup masa sebab kena teliti satu persatu sampai mata naik juling, pale pon sikit pening. Huhu.

Sepatutnya hanya 3 orang peserta yang perlu dipilih, tapi memandangkan semua penyertaan sangat bagus dan menarik sehingga membuatkan para juri dilanda dilema, maka ditambahkan lagi 3 orang pemenang. Jadi jumlah kesemuanya adalah 6 orang. Best tak? Tepuk tepuk!!!

Sebelum itu, saya nak mintak maaf banyak-banyak juga kepada yang tidak dipilih. Bukannya nama blog korang tak best, cuma saya tak mampu la nak bagi semuanya menang. Yang penting, korang sume memang tip top!

Ok. Sekarang masanya sudah tiba.
Pengumuman!!

Maka dengan ini secara rasminya, cik cleoputri mengumumkan 6 orang peserta yang berjaya menambat hati para juri adalah....drum roll plsss!! Trootototoroottt! (aik bunyik terompet pulak.)

- anissensuous
- apexto
- bungacokelat
- mamakerry
- mashilala
- tiefazatie

Tahniah! Tahniahh!!!

Para pemenang dikehendaki menghantar alamat surat menyurat korang ke cleoputri@gmail.com. Dan hadiah akan dihantar sebelum raya ok. InsyaAllah :)

Kepada semua peserta yang telah sudi menyertai peraduan ini, saya ucapkan ribuan terima kasih diatas sokongan anda. Saya sangat-sangat gembira, berterima kasih dan harapkan korang akan sentiasa 'keep in touch' dengan cleoputri.

xoxo
'Light Up Your Life'

Saturday, August 14, 2010

Little Journey in Life

From Langkawi


To Pangkor 
 


 To Cameron Highlands




Still on journey


and will be back home soon...

Thursday, August 12, 2010

Ramadhan datang lagi

Bulan Ramadhan adalah penghulu kepada bulan-bulan yang lain.

Sabda Rasulullah s.a.w, ‘Apabila menjelang bulan Ramadhan, dibukakan pintu-pintu syurga, ditutupkan neraka dan dibelenggu segala Iblis syaitan‘

Bersyukur kehadrat Ilahi kerana sekali lagi kita diberikan kesempatan untuk menyambut Ramadhan yang penuh berkat dan suci. Jadi, gunakan masa yang ada sebaik-baiknya dengan menghambakan diri melakukan ibadah penuh takwa.

p/s: Syaitan dah dikurung, tapi jangan kita pulak jadi setan dah la ye.

Through my window.

Sunday, August 8, 2010

I ♥ Despicable Me

Yesterday, I watched 'Despicable Me' on big screen.
Oh finally, yeah!!

I’ve always looking forward to go for this movie after getting influenced by the thriller and the making of.

Yes, children will definitely love the cute characters, but I believe adults will still find the movie very amusing. (If you don’t, please consult your doctor).

Ok, please don’t ever think that I am a childish adult. I’m just a person with lots of enjoyment. Hehe. (Well everybody, there is a child in you.)

This movie is a story about Gru, who is an evil supervillain that has slowly changed to be a good person. Since he’s a little boy, he did so many things just to impress his mom, but unfortunately never get an attention from the nasty mother. By becoming the most outstanding criminal in history, he was thinking that he would make his mom proud.

In the plan to accomplish his mission to steal a moon, he decided to adopt 3 adorable orphans. He didn’t know the charm of the three little girls could melt his cold heart.

One thing that I learnt from this movie is, how giving and sharing ♥love♥ can change a person. Undeniable, love is powerful, right?

This movie not only makes you giggle, laugh but through the end, it could make your eyes go wet. (Yes, I’m such a weeper.)

Just watch the movie, and figure out yourself.

Let’s see their sweet moments together.

Lovely daddy.
 
Farnee!! Haha~

From bad to dad.

p/s: Spread your love to the loved one, two, three, four...and more!

Contest tutup suda. Tepuk tangan!!

Tettt!!!
Masa sudah tamat. Sila berhenti menulis dan letakkan pen anda di atas meja. Hee~

Ok, tarikh tutup untuk contest 'Ada Apa Dengan Nama' sudahpon berakhir.
Kepada peserta-peserta yang mengambil bahagian, ribuan terima kasih diucapkan. Semua borang peraduan yang diterima akan diteliti oleh juri profesional dan juri jemputan dengan penuh dedikasi. Dan keputusan akan diumumkan selewat-lewatnya pada 15hb Ogos, pkol 12 malam.

Serius, memang tak sangka ramai jugak blogger yang sudi join. Sangat seronok, terharu dan berbesar lubang hidung hati. Komfem pening kepala nak pilih sapa pemenangnye. Duhh~

FYI, semua entry sudahpon saya baca. Cuma ada beberapa entry yang belum saya tinggalkan komen. Tapi takpe, mulai saat ini saya akan melakukan penerjahan semula. Jadi bile korang da nampak ade komen ditinggalkan beserta 'makluman', maka maknaya dah complete la tu. Kalau sehingga esok, masih takde komen dari cik cleoputri, sila la angkat tangan dan bawakan isu itu ke muka surat 'komen' (click 'Love Notes by Lovable Lover) di bawah post ini.

Ok, harap semua peserta bersabar dan berdoa banyak-banyak agar tidak terkeluar pada minggu hadapan. Hehe.
Tenkiu Tenkiu! Korang semua sangat sporting dan best!
;)

Bersauna boleh jadi hitam?

Weehoo~
Hari ni banyak buat aktiviti membakar kalori.

Mula-mula gi sauna.
Pehh, memang panas gila. Tapi tak plak sepanas masa mula-mula cuba aritu. Aritu, tak sampai 5 menet pon da tak tahan. Muka rasa cam nak terbakar je, da tutup ngan towel pon tak bole tahan gak. Tapi arini, dapat la stay sampai 15 minit. (ceh, ingatkan smpai stengah jam.) Hehe.

Pastu, pegi steam pulak.
Takde la panas sangat, tapi rasa tak bole bernafas bila sekeliling da penuh ngan asap. Memang kene tutup muka ngan towel gak. Kalo tak, memang rasa lemas cam nak pengsan.
Akhirnya, dapat la bertahan dalam stengah jam. Hee~

Pastu, ingatkan nak pegi gym, tapi tak jadi. Terus pegi swimming.
Nasib baik cuaca tak panas, redup-redup je gitu. So memang sangat syok bila swim. Tambah-tambah lagi bila tak ramai orang. Ade 3 orang je kot. Rasa swimming pool itu macam ana yang punya.
Setelah lebih kurang stengah jam, aktiviti berenang pon tamat. Sebab, titik-titik ujan da mula turun. Tapi sebab utama, memang tak cukup stamina pon nak brenang lama-lama. Ngee.


Lepas tu, mandi air panas dalam bath tub. Arini lebih lama berbanding biasa. Soo relaxing!
Kadang-kadang pernah terfikir, elok ke tak kalo hari-hari mandi air panas? Kulit tak rosak ke? Kalo mandi sauna tu, kulit tak jadi hitam ke? Sampai skarang blom dapat jawapan. Tapi setakat ni belom pernah lagi la dengar kalau bersauna kulit jadi hitam tu. (Hehe). Selalu dengar pasal kebaikan bersauna, steam dan mandi air panas ni. So rasanya, takde apape effect la kot kan?

Nak tau kebaikan dan khasiat bersauna? Meh cik cleoputri kongsi sket ye ;-)

1. Kulit merasa lebih segar, halus, licin dan menawan. - ni bila da buat slalu la ok.

2. Pembakaran lemak boleh mengurangkan berat badan. - btol btol! akan terasa sedikit gatal-gatal bila lemak itu dibakar. lebih baik, timbang berat sebelum dan selepas bersauna. nanti tengok ada beza tak?

3. Mengeluarkan toksid dalam badan seperti aluminum, cadmium, lead dan mercury. - err...maksud yang ni, sauna tu memang bagus la. hehe.

4. Mengurangkan kesakitan anggota badan, sakit urat, sendi, sengal sengal tulang dll. - kalo badan rasa letih pon, memang elok mandi air panas. tidur anda pasti nyenyak!

5. Meningkatkan sistem kardiovascular - kardiovaskular itu adalah salah satu sistem biologi yang menyokong sistem-sistem lain berfungsi dengan berkesan. Tiga bahagian utama sistem kardiovaskular ialah jantung, darah dan pembuluh darah.

6. Menghilangkan tekanan dan perehatan otot - kalau rasa stress, jangan tensen-tensen. pegi mandi sauna.

7. Melancarkan peredaran darah - bagus la tu kan?

8. Meningkatkan sistem immunisasi badan - haa tengok, antibodi pon jadi kuat.

9. Mengurangkan prostrate bengkak pada lelaki - err...yang ni kena bgtau orang lelaki.

10. Meningkatkan tahap metabolisma - ah malas la nak fahamkan, yang penting kita tau yang ni memang bagus sudahh.

Info:

1. Bersauna selama 15 minit mampu membakar 400-600 kalori.
2. Aerobics selama 30 minit membakar 400 kalori
3. Berbasikal selama 30 minit membakar 250 – 500 kalori.
4. Jogging selama 30 minit membakar 300 kalori
5. Berenang selama 30 minit membakar 400 kalori

Mari amalkan hidup sihat.
Badan cergas, minda cerdas! (ini bukan iklan susu)

cik cleoputri yang rambut panjang tu tau. :D
*This info was taken from here.

Saturday, August 7, 2010

Masa dan Emas, mana lebih bernilai?

Eyaahoo!! Hujung minggu sudah menjelmaaa!
Sangat seronok. Akhirnya dapat relaks-relakskan otak setelah seminggu penat ber-training.
(Hmm...tak tau lah apa yang penatnya.)

Tadi, lepas maghrib terus tidur. Tanpa mandi, tanpa makan, basuh muka pon tidak. Dan tiba-tiba terjaga dalam pkol  11 sebab telefon berbunyik. (Kring! Kring!! Telefon...telefon berbunyi...telefon, kami datang...telefon...telefon berbunyi...ada haiwan dalam bahaya...apa aku merepek ni?)
Lepas tu, terus bangun, mandi, kuar supper. Dan sekarang, mata masih celik sebab blom rasa ngantuk lagi.

Itulah yang selalunya akan jadi bila balik rumah terus nak tidur. Kadang-kadang, tidur terus tak sedar sampai la esok paginya. Ini tak patut. Sangat tak patut dan memang tak patut. Masa yang sepatutnya digunakan untuk buat aktiviti yang lebih berfaedah terbuang begitu saja. (Memang aku rasa seperti sudah kehilangan 10 tan emas 925 tulen).

Ingat, masa itu EMAS. Dan hidup ini bukannya lama.
Jadi sebaik-baiknya, kita gunakan masa dan kesempatan yang ada ini dengan melakukan sesuatu perkara yang lebih baik supaya kita mendapat keberkatan.

"Berkat bukan hanya ada pada harta dan wang ringgit, tetapi MASA juga ada berkatnya. Iaitu masa yang dimanfaatkan sepenuhnya bukan di isi dengan perkara yang sia-sia."




p/s: Mak oii, kelabu asap mata kalo tengok emas banyak camni.

Wednesday, August 4, 2010

Minggu ini dalam sejarah, geografi, sains, matematik dan kemahiran hidup.

Aktiviti sepanjang minggu ini:

6:00 am - Alarm bebunyik. Golek-golek atas katil selama 10 minit, baru bangun.

6:10 am - Prepare hot bath. Ngehh...mesti la kena gunakan kesempatan sebaik mungkin. Kat uma nanti dah tak dpt rasa dok dalam bath tub. Hehe.

6:45 am - Bersiap-siap sampai rasa diri dah cun macam Siti Nurhaliza. Pastu main internet jap.

7:45 am - Turun bawah untuk breakfast. Tidak lupa juga untuk bangun beberapa kali untuk amek menu-menu yang berlainan.

8:15 am - Bergerak ke training centre di Subang Hi-Tech.

8:45 am - Tiba di tempat kejadian bilik training.

9:00 am - Bersedia duduk atas kerusi dan bermulalah aktiviti-aktiviti yang mencabar. Seperti:

1. Tengok muka trainer
2. Buat-buat fokus dengan apa yang diajar
3. Tutup mulut beberapa kali sebab nak cover menguap
4. Bulatkan mata besar-besar untuk kasi tahan ngantuk
5. Skejap-kejap bangun gi toilet
6. Curik masa 2-3 minit enjoy mocha kat pantry
7. Tengok jam setiap 10 minit sambil mencongak time nak balik.

6:00 pm - Yahoo!!! Da boleh balik. (Tapi itupon kalo trainer tak drag lagi stengah jam.)

6:45 pm - Sampai bilik. Mandi.

7:00 pm - Bermula aktiviti bebas. Eh tapi bukan melibatkan pergaulan bebas yang tidak terkawal ok.

Antara kebarangkalian aktiviti bebas adalah:
1. Tido (sorang diri)
2. Pegi gym walaupon sekadar berlari dengan berkaki ayam.
3. Mandi wap/Steam/Sauna
4. Berenang-renang ke tepian
5. Gi kuar makan
6. Lepak2 borak2
7. Study (kononnya.) eh tak, memang serius study.
8. Mengadap Mini smpai pkol 1 am.

12:00/1:00/1:++ am - Tido puas-puas sehingga mengulangi aktiviti yang sama semula.

Bila pikir-pikir balik, memang penat la aktiviti ni. Badan rasa macam letih je. Mungkin jugak sebab otak ni dah lama tak terima input yang besar. Apatah lagi terpaksa di proses dalam masa yang singkat.

Walaubagaimanapon, sangat seronok dengan training ni. Seronok dapat jumpa kawan-kawan baru. Seronok dapat belajar benda baru. Seronok dapat tengok tempat kerja baru. Seronok join company baru. Dan tema company ni pon, memang sentiasa 'fun'.

Ok sudah.
Sekarang, terpaksa berhenti untuk sambung study sebab esok ada test. Kalo tak lulus test ni, maknanya 'Hi hi bye bye' la. So tak bole main-main!

p/s: Kepada peserta2 peraduan Ada Apa Dengan Nama, terima kasih sekali lagi sebab sudi join. Semua entry saya dah baca, cuma ada yang tak sempat nak tinggalkan komen lagi. Nanti free, saya akan sambung, Tungguuuu~

Monday, August 2, 2010

Perjalanan Masih Jauh

Setelah beberapa jam perjalanan, akhirnya kami sampai ke destinasi. Dan akan terus berada di sini selama 3 minggu sebelum memulakan perjalanan yang baru.

Dalam kehidupan, terlalu banyak destinasi yang ingin kita tuju. Semata-mata mahu mencapai apa yang kita hajatkan. Namun ramai yang tidak sedar, apa yang paling bermakna bukanlah apabila kita tiba ke destinasi itu, tetapi kisah-kisah di sepanjang perjalanan yang telah kita lalui.

Sunday, August 1, 2010

Kawan biar Beribu

Today is Friendship day?
OMG! How could I've forgotten bout that?

Kalau dulu masa sekolah, mesti kita akan buat kad spesel untuk kawan-kawan.
Kalaupon bukan kad, mesti sekeping nota kecil yang diletakkan di bawah meja, ataupun dalam buku. Dalam nota itu, terkandung kata-kata yang sangat sweet - "Friendship Forever", "F.R.A.N.C.E" "You're my wonderful friend". etc.

Dan ada masanya bila terlebih rajin, kita buatkan hadiah istimewa. Gelang tali, bunga kertas, burung undan, sebotol bintang berwarna-warni, semuanya bukan asing lagi.
Dan bila ada terlebih duit, kita belikan pula hadiah.
Betapa sayangnya kita pada seseorang yang dipanggil kawan.

Namun semakin kita menginjak dewasa, kita semakin terpisah dengan hala hidup yang berbeza. Kau ke sana dan aku ke sini. Mengejar impian, cita-cita melalui arah yang tak sama.

Walaupon mungkin kita jauh dimata, walaupon kepentingan kita tak lagi serupa, namun teknologi tak pernah memutuskan kita. Ia hanya bergantung pada kau dan aku untuk menggunakan sebaik-baiknya. Tapi aku percaya, jauh disudut hati, kita tetap saling menyanyangi dan mengasihi.

Kepada semua kawan, sahabat dan teman yang pernah sama-sama mengharungi kisah suka duka dalam hidup ini, korang takkan pernah dilupai. Semoga korang gembira dan berbahagia sentiasa. Aku sayang korang selalu.


p/s: Bestnya bila dpt kuar lepak minum teh tarik dgn kawan-kawan.
Related Posts with Thumbnails