Free counter and web stats

Friday, September 22, 2017

Bisik Pada Langit - the review

Bisik Pada Langit da keluar panggung semalam. Nampaknya ramai jugak yang pegi tengok as I read many positive feedback on twidder. Yea keep supporting malay movie!! *semangat

I had watched the full movie during special screening at eCurve, last Friday – 15th Sept.
So here’s my review about the movie.

*This review is totally based on my own opinion. Maknanya, takde sesapa paksa sesapa untuk setuju. *peace*


Storyline:

A family consists of father, mother, a daughter and 2 brothers. Ia kisah seorang ayah yang sangat-sangat menyayangi anak perempuannya. Dengan tanpa sedar membezakan kasih sayang kepada dua anak lelaki sehingga membuatkan si adik cemburu pada kakaknya. Juga seorang abang yang berkorban untuk adiknya, tapi rasa diperkecilkan.

The father was being very protective towards the daughter cos he knows: “Menjaga anak perempuan itu lebih sukar dari menjaga sekandang lembu”.

Ok orang perempuan takyah nak butthurt. Memang btol ye kata pepatah ni.

Filem ni lebih fokus pada kisah hidup Hajar, the daughter played by Ummi Nazeera. She went to study abroad and something happened to her. Jalan cerita simple je, tak berat tapi cara bercerita tu yang hebat.

Nak tau apa yang jadi dalam family ni, kena la tengok kan. Tanak jadi spoiler pulak.


About the acting:

Ummi Nazeera – ada few parts yang aku rasa dia macam canggung. Lakonan nampak keras padahal she’s really a good actor. Mungkin rasa dikaburi dengan lakonan Jalil Hamid yang sangat hebat? I don’t know. I just feel she looks like budak baru nak berlakon. Scene adik pujuk abang tu pon nampak tak berapa smooth.

But the last part which shows her recorded videos, that was good. She looks natural. Sedih gila tang ni. Sobb~

Jalil Hamid – wow superb! He has the magic touch, can make u feel what he feels inside, without a word. Bila marah, bila sedih, bila kelakar, sume kita bole rasa. Every scene was perfect!

Watak ayah la sebenarnya tunjang utama dalam cerita ni.

Beto – takde apa nak komen. His acting, as usual looks real and great. He didn’t have to struggle to carry out the role.

Nazmi Daniel – this young actor has a big talent. Da banyak berlakon drama kan, so memang da banyak experience. But just to comment a bit, ada part yang perlu buat raut muka tu nampak lembut sikit. Jangan la time nangis pon nampak cam marah. Huhu.

Fadilah Mansor – watak ibu tak berapa menonjol, but she still gave her best acting.

Erwin Dawson – tak kenal pon siapa dia ni. *sorry* but not sorry. Hehe. Pelakon baru, so tak bole la nak komen sangat. Lakonan tu ok-ok laa. Takde la teruk tapi bole banyak improve lagi. Tapi still bole laa.

Ada few parts dalam filem ni yang agak lari dan kurang lojik. Contoh:

-       – Masa Hajar eksiden, kenapa lambat pulak sampai si bopren tu padahal sblom tu ride sebelah menyebelah seiring dan sejalan?

-        Masa solat, mak tanya ayah “Aritu abang mimpi gigi tercabut bla bla bla”. Eh kenapa aritu? Bukan baru siang tadi ke? Tu Hajar pon kat dalam OT lagi. *konpius


What’s interesting in this movie?

Macam aku cakap awal tadi, jalan cerita simple je. Tak banyak plot tapi cara penceritaan tu yang hebat. Banyak kata-kata pujangga yang menusuk kalbu.

Di ketika si ayah menyambut kelahiran puterinya, dia berkata:
“Ya Allah jadikanlah jiwa puteriku sekental jiwa Siti Hajar ketika terdampar di padang pasir yang tandus”

Dan apabila dia meluahkan rasa pilunya:
"Ibu bapa yangg hilang anak lagi dahsyat kedukaannya daripada anak yang kehilangan ibu bapa"

Sobb~ sedih!

Overall, filem ni memang syahdu tahap dewa. Terlalu melodramatic. Sampaikan aku rasa director ni saje je buat scene berulang and drag scene too long sebab nak buat orang meraung. Well done, dia berjaya! Tapi aku dah mula keluar ayat, alaa udah-udah la tu. 

Makanya, kalo korang jenis yang suka tengok cerekarama yang buat meleleh air mata juga hidung tu, bole la pegi tengok citer ni.

And also not to forget, thumbs up for the video transitions and of course, Kabir Bathia’s signature, the cinematography.


Rating: 7/10



Tuesday, August 15, 2017

Happy birthday to me!

A few days ago, I celebrated my birthday.
And that would be the most memorable birthday in my life.

Today.
Another heart-broken story. It feels unbearable now but I know it’s gonna be ok. I’m gonna be ok. Definitely.
Just that I must pretend that I’m all good while in the office, around so many people. I have to divert this feeling and try to keep myself busy, rather than staying at home and cry.

But this feeling sucks!

Well, life has to go on.

I read some of my old posts in this blog. And made me remember that I went through even worse situation. So many series of heart-broken and frustration. Apparently I managed to stand up again and moved on.
This time, I trapped in the same cycle. But I know for sure, I’ll get over it too. Time will heal.


Happy birthday to me! 😊

Image result for life has to go on


Monday, August 7, 2017

Day-out @ Tadom Hill





Tadom Hill - went there last Saturday for Office team day-out. It’s not difficult to find the place using Waze. Only that the junction from main road quite narrow and I only noticed the small banner once we turned in. No big archway, no tarred road, just drive through the palm trees.

The place - there are many bamboo huts provided which is good for a group to sit, relax and to have BBQ too. I would say the place is quite nice to chill, by gazing at nature. But the place is smaller than I thought, and for me, it's only nice for a day trip not for overnight. Probably cos I find the place is not so reassuring. (I think it’s creepy at night)

The Splash – I think the height is about 1.5 storey. So be careful. Don’t jump with your face down, cos its seriously pain. (That’s what happened to me. Hwaa~) I did 3 jumps and caused several bruises. Sob~

The Water – is my main concern before going there. “What’s under the water?” I must’ve been watching too many nonsense stories that I imagine dragons (ah it’s a band!) or any eerie creatures down there. I even brought a goggle to find out if I can see anything. But nop, nothing. Only green water (not so emerald green anymore cos I believe urine color is taking over. Yuckss!) Yeah, water is not clean. My skin started to feel itchy a few hours later.

Conclusion, dead water is not my type. I rate 2 stars.


Arghh I need vitamin sea now!!
Related Posts with Thumbnails