Free counter and stats for your website on www.motigo.com

Thursday, February 15, 2018

Mabuhay Boracay!

Currency rate on 19 Jan 2018:

1 MYR = 12.8259 PHP
100 PHP = 7.8 MYR
*I’m too bad at keeping record and not a photograph enthusiast, so the price I shared below are more or less accurate. 


Boracay – Sape yang pernah pegi sana mostly cakap benda yang sama. Beautiful long white sand, clear turquoise water, happening but not too wild night life, friendly people and also crowded! Yeah crowded! It becomes a very touristy place, so please expect many many photoboomers.

Boleh swim sampai kat bot sana.

But, it’s not too bad. Bole lagi la mandi manda dengan tenang, takde la sampai kaki kepala kena tendang. Cuma bila nak jalan along the shop street tu la rimas sket. Dan apa yang paling rimas sbenanya, kat sana ramai sangat salesperson (macam ulat-ulat) yang approach masa kita tengah jalan. Dengan yang jual topi, waterproof bag, spek mata, macam-macam. Asek panggil “Mem, Mem” sampai nak cakap “No” pon da malas. Padahal banyak je kedai-kedai kat situ jual barang yang sama. So I think they should have restricted a walking vendors. Let us walk in peace, please!


Lit tak lit?


The food – I stayed in Station 2, which is in the middle. Many restaurants surround the place, so it’s very easy to find food. Yang susahnya nak carik halal food la. I’m not a type of person who brings can food or maggi or bread or periuk nasi.
Kalau tak jumpa makanan halal pon, makan je la buah-buah. Takpon telan jela fruit milkshake tu 2-3 botol. Hehe. Ala kat situ pon ada banyak mini market, beli jela biskut ke roti. Tak susah pon nak jumpa biskut dari Thailand yang ada cop halal.

Tapi kalau restaurant yang betul-betul halal, ada la kot jumpa 2-3 ketul. Mostly Arabian restaurant. Yang harga kebab pon 350 (dekat 30 hengget!). Aku try jugak la kat The Kingdom restaurant dan order carbonara pasta harga 400. Tapi yang sampai adalah pasta letak cheese semata. Rasa macam keropok cheezels yang dicairkan pastu letak dalam spaghetti. Masin gila tak sedap!


A view from the top of ASTORIA restaurant.

Alternatively, you can go to a restaurant which doesn’t sell pork. Ada restaurant sushi, ada vegan, ada café yang jual sandwich and muffin, contohnya: Real Coffee & Tea Café, which is also famous for their calamansi muffin. It’s a must try!

Kedai yang jual seafood sahaja pon banyak. Kalau nak pilih sendiri apa nak makan, bole pegi ke D’Talipapa. Kat situ ada market yang bole pilih udang, ketam, scallop, ada banyak jenis seafood lagi. Lepas da pilih, bawak ke kedai yang paling hujung untuk suruh dorang masak. Tapi agak mahal laa. Ketam 2 ekor kecik pon da 450. Pastu upah masak pon dah 350. Total makan lunch untuk 3 orang dalam 1200 Piso. Tapi nasib baik la sedap espeseli sotong goreng tepung dan sayur sawi goreng oyster. Ohh nyum!

Kalau nak senang, korang amek la pakej muslim yang da termasuk makan-minum semua.

Dan kat sana pon femes dengan fruities and milkshake. Ada banyak kedai yang jual, tapi jangan lupa try kat the Jonah’s Fruitshake. Harga tak mahal sangat. I tried the Banana Choco Peanut, it’s 130. Soo sedap bak hang!


Menikmati fruitshake sambil melihat sunset.

Ah lagi satu, go try Halo-Halo, the famous local dessert. Ianya sangat nyumm!


Enjoying my Halo-halo 😋

The snorkeling trip – Tak payah susah-susah nak carik, along the street ada ramai yang akan approach suruh amek pakej dorang. Mostly sume harga sama. Cuma beza nak buat aktiviti apa. Plan awal nak gi Ariel’s Point, tapi kawan yang lain tanak sebab mahal katanya. 2500 memang mahal la jugak. I just let my Pinoy friends to decide and finally, they chose to go for Island Hopping. Tak kesah la asalkan ada water activity. Tapi bab ni yang agak sakit hati sket nak cerita.


Punya la ramai penduduk alam yang tunggu giliran nak gi boat trip.

Katanya pakej 800 termasuk lunch, akan pegi dalam 5-6 point. Ok la berbaloi rasanya.

First point, bot berenti kat tengah laut untuk snorkeling. Sebelum dia kasi turun, dia suruh bayar 20 Piso for ‘Environmental Fee’. Apa ke jadah plak ni. Tanak banyak bising, bayar jela kan. Snorkeling point plak dah la coral tak cantik, ikan pon sikit je.



Lepas abes snorkeling, pegi plak Puka Beach. Kat sini untuk melepak je. Along the beach ada banyak stall jual barang dan kedai minum-minum. Lepak-lepak minum mango shake pastu posing-posing amek gamba dalam 1 jam, pegi pulak lunch kat island lain. Ape nama island tu tak ingat la plak. Lepas makan dalam 1 jam, bot bawak pegi Crystal Cove. Nak masuk sini pon rupanya kena bayar lagi entrance 250. Kenapa tak masukkan semua skali dalam pakej?! Hampeh btol. Dah la aku tak bawak cukup cash, mintak utang dulu tak dapat, so takde chan la nak masuk dalam. Kesahnya, aku hanya bermandi manda di beach tepi cave yang cetek dan banyak batu itu. Benci!

Lepas Crystal Cove sepatutnya pegi Magic Island kat depan tu je. Tapi boatman kata yang lain tanak pegi. Agaknya sebab kena bayar lagi untuk entrance ataupon dorang yang lain tu tak minat nak lompat-lompat. Duhh bengang gila. Takde chan aku nak buat cliff jumping! Crocodile island pon tak bole pegi jugak sebab katanya angin kuat, hujan rintik-rintik air bergelora mak kasi seposen, buat la muka seposen. So kesimpulannya cuma pegi 3 point. Pehh sangat tak best. Dah la snorkeling pegi 1 point je dan paling tak puas ati sebab banyak hidden charges tu la. Patutnya dorang brief awal-awal.


Tu haa Magic Island.

Ada banyak kali jugak isu pasal caj-caj extra yang tetiba ni. Meh sini aku citer.

Memula, masa kat jeti. Kalau kat Malaysia, kita cuma beli tiket bot dan kalau nak snorkeling kat marine park baru kena bayar marine tiket tu. That’s it.
Tapi kat Boracay, beli tiket bot lain then plus the Environmental Fee – 75 pastu kena tambah lagi terminal fee – 100. Pegi balik okeh! Hapekejadahinisemuakan??!

Dan last yang paling bengang adalah masa kat airport time nak balik. Aku konon gembira la ada balance 500, ingatkan bole la nanti beli lasagna dalam flight sebab kompom lapar punya. Masa tengah beratur dalam line yang panjang gila tapi 1 counter je bukak, tambah dengan rasa cuak sebab flight aku nak take off dalam 15 minit je lagi tapi line still panjang nak mam, aku ternampak sign “Terminal Fee – 700 PHP”. Hah apekejadahnya lagi itu?? Btw, aku balik sorang sebab 2 kawan Pinoy pegi Manila tapi sorang kawan still teman aku sampai airport. Wuhuhu nasib baik dia ada bagi pinjam 200. Time tu rasa nak menjerit kepada dunia “APA LAGI TERMINAL FEE BUKAN DA MASUK AIRPORT TAX DALAM FLIGHT TIKET KE???”. Tapi aihh, bersabarlah kerana hidup memang penuh dengan pancaroba.

Ada banyak lagi kes bengang tapi takpe la yang lain tu hal kecik je. However however however, I still like Boracay and enjoyed my time there. Ok meh aku citer pulak beberapa moment gembira.


  • Walaupon island hopping trip macam agak jirake, tapi pada petang itu kitorg dapat rasa tengok sunset sambil duduk di atas sailing boat. Pedulikan ramai manusia yang tunggu giliran dan nikmatilah pemandangan sunset dengan bersimpuh di atas bot hanya untuk beberapa minit itu dengan tenang.
Nampak tak betapa ramainya berkerumun kat belakang tu?

  • I also tried massage! Ye memang harus ko coba. Ada banyak massage service kat tepi-tepi street tu tapi aku nak yang dalam bilik bertutup, ada privacy dan tak bising. Price: 350 for 1 hour. Murah gila kan? Memang berbaloi-baloi. Tukang urut orang Pinoy dan dia urut sedap amat. Sebabkan aku rasa bahagia time tu, aku terbagi pulak tips kat dia 100.

*nah belanja sket tengok sunset :)
  • Dan selain bermandi manda di tepian pantai, aku jugak rent a paddle board, 250 for 30 mins. Best pulak. Siap extend sampai sejam. Air kat situ tenang takde buaya juga ombak, so ber-paddle ke hulu ke hilir adalah sangat menyeronokkan.
If in doubt, paddle out ☺
  • The night life! There are many bars and clubs along the street but we preferred a cozy bar. Nak order shisha tapi mahal pulak sampai 700. So aku just duduk lepak atas bantal sambil menyedut coklat milkshake - asek layan milkshake jela - sambil tengok persembahan api sambil menikmati udara laut yang dingin sambil tengok-tengok orang sambil dengar lagu. Banyak betul sambil. Aku jugak layan je tengok brader kat tepi jalan tu dok menyanyi main gitar. Lagu Bob Marley la apa lagi. Oh what a beach life I love.
Shh! don't tell mama.
  • Barang-barang mostly murah. Tshirt, beg bole dapat dalam 100 je. Senang la nak carik souvenir. Aku pon terbeli gak waterproof bag 1L harga 200, tu sebab design rare tak penah tengok kat tempat lain. Accommodation pon murah, kalo korang datang 4 orang share 1 dorm bole dapat 2000 sorang untuk 3 malam. Murah dari itu pon ada. Pandai-pandai la cari. Dan kalo korang ada survey flight from AirAsia bole dapat harga ~RM350 return. Murah da kan? Surely worth the experience. 

Nah jemput tengok sunset again.

Apa lagi? Go and explore!

Overall, Boracay is niceeee! Beautiful place, good people, safe and it’s affordable. Sebab tu la makin sesak tempat ni. Tourist from Korea pon melambak sampaikan locals kat sana pon da belajar cakap korea sikit-sikit. Ada jugak kedai-kedai baju dan café yang own by Korean rasanya. Eleh suka la tu sape yang minat tengok oppa oppa jambu kulit pucat. *roll eyes*




Ok salamat Boracay! See you again~

*Aku kalo nak repeat pon lepas 5 taun la kot. Eheh!

Thursday, January 4, 2018

Welcome 2018!

Sunday 31st Dec - I didn’t get a good sleep but still could wake up early. I like that spirit! - which will only appear when I’m on holiday. Hehe.

We're gonna have a breakfast before going for beach swimming at Cherating. As recommended by a friend, I set on Waze and looked for ‘Mee Ikan’. It’s said nearby local Bus station, but when Waze said ‘You’ve arrived at your destination’, we didn’t see any bus station. Google Maps was the same too. So after driving around to find the bus station and still can’t find it, I decided to stop and ask the makcik (auntie) who sells some kuih-muih at the road side. Yeah sometimes, asking locals is better that relying totally on your electronic device.

Emm but, the makcik  seems to have difficulties to explain the route. Eheh! But no but, coincidently in front of us there’s another shop selling Mee Ikan. The makcik said it’s the same Mee Ikan because they are kind of related. Thank God! So we got into the shop instead.

Mee Ikan and Keropok

I don’t really like to eat fish. But this one, I can finish it! It blends perfectly with the sambal chili. And the mee kari (eventho doesn’t look like a curry) taste really yummy too.

After breakfast, I drove to Pantai Cherating. Beach is calling! Any beach in the world is my favorite. We spent more than 2 hours swimming and soaking in water. This beach is also famous for surfers and as now is the monsoon season, you can see many surfers busy chasing waves. Ni lah masanya nak cuci mata tengok surfers muda bergelinjangan bak kata paihdiki. Ngee~

The weather was quite inconsistent. Light rain come and go. But it’s ok, we were just enjoying it. And after getting a dark skin and feeling hungry, we got out of the beach and hunt for lunch. (walaupon still tak puas mandi laut).

On the way back to Kemaman, we stopped at the restaurant which showing a big sign ‘Nasi Dagang’. It was raining, so having a hot tea with Pisang Goreng is the best. The nasi dagang was not disappointing too, it’s delighted taste!





We’re back to hotel to change and rest about an hour before going out for a tea-time. There’s a small shop in a village that sells a delicious Vietnamese coffee, as recommended by a friend. It's called Coffeedential. When reaching there, my friends were a bit skeptical but after trying the food – Mee Kari and Laksa and of course the outstanding Vietnamese White coffee, they enjoyed it. It’s beyond expectation - so glad we went there! And plus, we love the kampung houses in that area! Good for a photoshoot session. Hehe.




And now, where to get that kind of coffee in KL?

Next, we headed straight to Pantai Cherating again. We walked around the shops and enjoying the sea breeze while waiting for dinner at Restaurant Duyong, the restaurant by the river. It’s seafood time! We also walked to the river to check out about Filefly Mangrove cruise, it costs RM30 for 1-hour trip. Not bad but we had to go for dinner, so just forget about it.

We started dinner at about 9pm. Here are what we ordered:

Deep Fried fish
Fried Squid
Butter Prawn
Tom Yam seafood
Total cost was RM167 which is quite cheap. Satisfied!

After dinner, we walked to the beach again for a New Year countdown. We saw people releasing lanterns to the sea, maybe wishing for a better year ahead. But I just wonder, will the lanterns caused any harm to the marine life? Well move forward, we hang around at the beach side, many people were enjoying drinks and chit-chatting among each other, I just love the moments.

Surprisingly, at sharp 1200am 01012018 – there were big fireworks – just on top of our heads!! Absolutely beautiful made me goosebumps! This is definitely one of the best new year celebration I’ve ever had.

Happy New Year 2018 everyone!!

Monday 1st Jan 2018 - The next day, we had a breakfast before heading back to KL. Hai Peng kopitiam is the place. I set on Waze and we reached at the kopitiam at the corner of 2-storey shop lot. I know this place is different from the one I went about 5 years ago. It should be the one at main road, not this one. But as this is also called – Hai Peng, so we just took our breakfast there. Nasi lemak were sold out when we got in. It’s ok, we ordered Meehoon Kampung, Toasted bread, Nasi Dagang and Nasi Ayam Penyet

Nasi Dagang

 
The nasi ayam penyet looks different though, not that good but not too bad.

I got a chance to talk to one girl at the shop, most probably the owner’s daughter. I asked her about the shop at the main road and she said – they moved to the new shop about 2 years ago. The one at main road is still there but it’s owned by her uncle. They seem to have an issue with each other (not gonna say it here). We just enjoyed the food. Hehe.

We started our journey back to KL after filling our tummies heavily. It was raining all the way, luckily the traffic was good, not as bad jammed as expected. We stopped awhile at Temerloh R&R. Get our tummies bloated again with Putu Bambu, fruits and drinks. I also took away Ikan Patih buah masak tempoyak which costed RM15. I just can’t get enough of this food 😄


See you again Terengganu!

Alhamdulillah~ after 5 hours of driving, we safely arrived at KL about 430pm.

Overall, we were so happy with this trip. We got to try a new food, met up new people and thank God, the journey was smooth too. Just to let you know, most of the makan place are recommended by my friend, the pure Kemaman people. I prefer to ask the local cos if we just Google, we wouldn’t know the hidden places that favored by them.

Till next time, enjoy every food on your table!  😊

Wednesday, January 3, 2018

Food Hunting in Kemaman

“I’m not gonna celebrate a new year alone at home!”

Itu la targetnya sebelum 2017 berakhir.

There will be a X’mas holiday for 4 days and another week, New Year holiday for 3 days.
So I started planning with few friends since early Dec. This getaway not only to get close to beaches but also to hunt for delicious local foods.

The trip was supposed to take place on 22nd Dec but last minute, my friend had to cancel it for some reason. So I postponed it to 30th Dec with other friends. And too bad, she also canceled it (family matters).
Well, when it’s fated, it’s still gonna happen.

Just a few days before, I managed to get 3 friends to hop-on this trip.

So here we go - 4 single ladies ready to food-hunt!

Saturday 30th DecWe departed from KL at about 1140am after sending my car to wash (it was so dirty I just can’t stand) and after having a roti canai at our usual mamak.

The weather is good, no rain, no sun, just dimming skies.

First target, Lila Wadi at Kuantan. The journey takes about 3 hours and we reached there at almost 3pm. But I didn’t notice earlier that the restaurant will only open at 5pm. So we googled, walked around and luckily we found Akob Patin House. When we arrived, only a few dishes left as it passed the lunch time, but thank God, they still have Ikan Patin tempoyak!!


This Ikan Patin buah cost RM30. Quite expensive but it’s worth every penny. Rasa pedas dan memang sedap!

Next, we headed to Kula Cakes. It’s a must-go place in Kuantan! I was craving for the famous Mango Cheesecake for quite a long time. Glad I finally had a chance to taste it and yeah it’s tremendously delicious! OMG I don’t know how to describe it but after eating, you might also think 1 is not enough. 


Rasa mango yang sebenar dan cheese yang tak rasa muak langsung. Ohmaii I’m drooling now~

Nutella Pavlova pon sedap gila!

Aside from the tasty cakes, I love the ambience of the placeThe eating area is in the middle of 2 shops and it decorated nicely and classically with the basikal tua hanging at the wall. Totally Instagram worthy.

After enjoying our cakes and drinks, we continued our journey to Kemaman. The town where we gonna spend our 2-nights at. Reached there about 530pm, just spent 30 minutes to rest and freshen up then we went out cos I can’t wait to get my sata.

We stopped by at Warung Aziz Satar, took away Sata, Telur Sotong celup tepung, Keropok Lekor and deep fried Prawn. 


I googled just to show you in case if you don't know what Sata is.

Pastu lepak makan kat Pantai Mok Nik. Nama mat salehnya, Monica Bay. Best gila duduk sambil ditiup angin pantai. Angin bukan sepoi-sepoi bahasa tapi macam nak taufan pon ada. The waves are big, not suitable to swim. So we just sat there eating and relaxing. 




Left back to hotel at 730pm. Took bath and ready for dinner.

Before going to dinner, we went to Sungai Kemaman waterfront to walk alongside the river. But there’s no light and nothing to see, so we straight away set off to our dinner port – D’Beteng. It is famous for Nasi Minyak, Mee Kari and Mee Rebus but all were sold out when we arrived. Thus, we ordered Chicken Grilled and Aglio Olio Prawn. We’re still full so we just shared the food. 


The taste is not bad and the outstanding one is blackpepper sauce!

With full and happy tummies, we’re back to hotel to get a well-deserved rest.

Food hunting journey to be continued tomorrow...
Related Posts with Thumbnails