Free counter and web stats

Tuesday, September 9, 2014

Hamekkau! 30 things about myself

Malam ni mata tak berapa bole lelap. Macam banyak je perkara yang berlegar dalam kepala. Da baring tapi tetap terkebil-kebil. Sampai terfikir pasal '20 things about myself' yang ramai orang dok post skang ni. Dulu penah tulis kat blog, tapi ni nak buat lagi skali la. Disebabkan banyak sangat fikir agaknya, bukan je 20 tapi terbagi sampai 30 pulak. Eheh!

 1. Born 245am in KL at home, not hospital.

 2. My father passed away when I was 3 days old.

 3. I'm the youngest cos my mom never married again.

 4. I 'think' I'm a smart person.

 5. Bukan jenis budak baik dari azali. Ingat lagi masa tadika suka buli seorang budak lelaki, penah ketuk kepala dia dengan cawan dan rosakkan ciptaan dia masa cikgu bagi main plastesin. Ala yang tanah liat tu la.

 6. Cikgu tak bape suka sebab time tu comot sangat kot. Pastu plak banyak buat hal. Memang la cikgu tak sayang.

 7. Lebih suka geng dengan budak lelaki sebab budak pempuan suka komplen, suka ngumpat dan asek kontrol cun.

 8. But now, I realized that only girlfriends stay forever.

 9. Kasut saiz 5.

 10. Paling berat yang penah timbang adalah 56kg iaitu dirasakan hampir obesiti.

 11. Suka makan ayam goreng.

 12. Suka sayur hijau.

 13. Kuat makan tapi tak makan banyak benda. Antaranya tak makan durian, terung, labu, lobak (tapi air bole), kambing, kicap, tempe, belacan, rebung, cincau, cendol, petai, jering, lembu ngan ikan pon tak bape makan sangat.

 14. I have a sensitive stomach and always have problem with it.

 15. Susun duit dalam purse ikut amaun kecik depan, besar belakang. Pastu mesti kepala agong belah kanan.

 16. Makan suka yang pedas. Ada cili padi lagi best.

 17. I always feel fat but never diet.

 18. Tak suka carik gaduh dengan sesapa dan tak suka memaki. I could control myself from saying bad words to anyone.

 19. But I easily get annoyed with anybody.

 20. I'm bad in hiding my true feelings.

 21. I love cat soo much. And can't really live without one.

 22. Selalu akan tanam bila kucing mati dan akan tetap nangis bila teringat arwah.

 23. Sbenanya tak bole blah dengan orang yang suka cakap Melayu campur English dalam satu ayat. Like, u know when aku pegi to the mall, aku suka to buy kuih donut and then lepak there until malam. Don't overdo it please!

 24. Teringin nak pegi pulau lagi.

 25. Dah lebih 5 tahun tak mandi air terjun.

 26. Antara yang paling lambat amek lesen kereta dikalangan kawan rapat.

 27. Tapi siap amek lesen motor sekali.

 28. I love my mom but I don't really know how to show it to her. I'm a bad daughter.

 29. I don't really able to love anyone.

 30. I don't really achieve anything big in my life. But try not to bother much about it.

 31. Masih belajar untuk sentiasa bersyukur.

 *eh terlebey pulak :P
Related Posts with Thumbnails