Free counter and web stats

Monday, May 31, 2010

The Guardian

Ingat lagi tak filem 'The Guardian' yang release pada tahun 2006? Pernah tak tengok cerita tu?
Baru-baru ni keluar kat slot Mega Movie tv3. Aku layan tengok sampai pkol 140am. (walopun tensen sangat dengan iklan yang banyak gila, lama pulak tu. Please la tv3!!!)

Lagu ni memang sangat best. Ditujukan khas (macam rancangan tujukan lagu pulak) buat anggota-anggota penyelamat yang banyak berjasa. Buat abang-abang askar, abang-abang bomba, abang-abang polis, (abang-abang je ke?) dan semua pihak yang sentiasa memberi bantuan apabila berlakunya tragedi, amnya di Malaysia ini. Jasamu tetap dikenang.

Never Let Go by Bryan Adams

Can you lay your life down, so a stranger can live?
Can you take what you need, but take less than you give?
Could you close every day, without the glory and fame?
Could you hold your head high, when no one knows your name?
That's how legends are made, at least that's what they say.


We say goodbye, but never let go.
We live, we die, cause you can't save every soul.
Gotta take every chance to, show that you're the kinda man who;
Will never look back, never look down,
and never let go.
Can you lose everything, you ever had planned?
Can you sit down again, and play another hand?
Could you risk everything, for the chance of being alone?
Under pressure find the grace, or would you come undone?
That's how legends are made, at least that's what they say?


We say goodbye, but never let go.
We live, we die, cause you can't save every soul.
Gotta take every chance to, show that you're the kinda man who;
Will never look back, never look down,
and never let go.


Never let go, Never let go, Never let go


Gotta take every chance to, show that you're the kinda man who;
Will never look back, never look down,
and never let go.
We say goodbye, but never let go
We live, we die, 'but you can't save every soul.
Gotta take every chance to, show that you're the kinda man who;
Will never look back, never look down,
and never let go.


Will never look back, never look down,
and never let go.
Never let go, Never let go, Never let go


Thursday, May 27, 2010

Leaving Langkawi...

It was such a melancholic moment when I had to leave the place which brings serenity in my heart, and also on my mind.
Even though it’s just for few months, but the place and the people had drew remarkable footprints in my life.


Look at the beautiful scenery.


How peaceful.
If I were given a choice, I would choose to stay there still.


Bye-bye Langkawi. Hopefully, we’ll meet again soon.

Perempuan Itu

Perempuan itu menangis lagi
Entah ke berapa kali
Mengapa perempuan itu menangis
Mengapa perempuan itu sering menangis?

Sukar sekali dia tersenyum
Tak seperti ku kenal dulu
Sentiasa ceria ketawa gembira
Bahagia berteman sahabat dan saudara

Namun kini
Hanya tangisan berganti
Terus setia menemani

Monday, May 24, 2010

Demam melanda lagi

Sekejap hujan sekejap panas. Sekejap panas, sekejap hujan. Cuaca tak menentu sampaikan badan pon rasa tak menentu. Sakit tekak, batuk, cam nak demam pon ada.

Citer pasal demam.
Tak lama lagi virus demam terbaru akan melanda. Agak merbahaya dan mudah berjangkit. Boleh mempengaruhi emosi, prestasi kerja dan juga mampu menggegarkan perhubungan sesama manusia. Ya itulah dia....demam 'Bola bola bola!!!'.

Aku sebenarnya bukanlah peminat fanatik sukan bola sepak ni. Malah boleh dikatakan aku tak amek tau langsung kalo pasal perlawanan2 yg glemer mcm liga perdana enggeris, apa tu juara liga perdana la, EPL, wat-de-ell, watever.. (oops!).

Tapi bila datang je musim Piala Dunia, aku tetiba tergolong dalam golongan orang2 yg sanggup bangun 3-4 pagi semata-mata untuk layan bola! Kenape ek? Mungkin aku seorang yang patriotik. Aik bole? Malaysia mane ade main. Hehe.

Teringat sorang kawan pernah tanya aku 'Sokong mana?' mase tu musim EPL kalo tak silap. Aku dengan slumber deknya jawab 'Brazil'. Pastu tak sangka aku dapat lambakan gelak yang hebat. Haha. (Mari gelak jugak.) Baru la aku sedar yang Brazil bukannya kelab. .

Tapi kalo orang tanya dalam MU ko minat sape? Aku jawab - David Beckham. Hehe...aku tau la Beckham dah tak dgn MU lagi. Secara kesimpulannya, aku tak kenal dowh pemain bola sepak skang ni. Kalo pon aku kenal Rooney, aku tak sure dia main utk kelab ape. (Tetiba banyak sungguh persoalan dalam pale otak aku ni.) ex: Tierry Henry still main lagi ke? Ronaldinho kat club mana? Bartes da bersara kan? Sape nama mamat MU yg paling muda zaman aku skolah dulu tu? So and so and so....

Jadi, baru je reda demam 'Piala Thomas' (yes, aku pon kene demam ni jugak) skarang aku kena bersedia dengan virus demam 'Piala Dunia' pulak. Lengkapkan diri, fizikal dan mental untuk merasai keadaan yang penuh mencengkam perasaan, suspen, teruja, gembira, hampa, kecewa dan tak lupa juga untuk rasa 'jatuh cinta' lagi. Hehee.

Friday, May 14, 2010

Tarot Card

'Accidentally' read my Daily Tarot that I found in Facebook.
Not to believe it, but interestingly it's soo true.


Eight of Cups -
In search of something missing in life. Searching for a piece of the puzzle to a loving relationship or fulfilling life. A person in search of loving partner. Patterns have been repeated only to give same outcome. A letting go. Going forth alone to find happiness and fulfillment. Improvement of a difficult situation. New hope and vitality. Weariness and apathy.
*****

Langit masih kelabu

Haruskah ku terus merenung langit itu

Menunggu dan berharap

Ianya cerah seperti dulu...

*****
Related Posts with Thumbnails