Free counter and web stats

Tuesday, January 31, 2017

Oh duit

Duit duit duit
Pagi petang siang malam asek pikir duit
Cuba jugak simpan dalam tabung sikit sikit
Tapi hutang yang membukit

Bila dapat gaji bayar bil sana sini
Tambah headache time ada emergency
Blom kira kalau kete rosak lagi
Terpaksa hidup kais pagi makan pagi
Hmm apa nak jadi hidup macam ni?

Ada masa tak bole dah nak bernafas, rasa sesak dada
Macam jalan dalam swimming pool bila air da cecah kepala
Usaha lonjak-lonjak curi udara tapi akhirnya terkapai jua
Masa tu la terpaksa tebal muka mintak pinjam kat member
Itupon delay delay sebab rasa kelu lidah nak berkata
Sampai beras tinggal sebutir baru nak buka mulut meminta
Tambah hutang kann... mana ada orang suka
Ye tak ye?

Tapi aku tengok ramai jugak orang yang macam tu
Bila hujung bulan nak beli milo ais pon da tak mampu
Apa teruk sangat dugaan zaman skarang ni
Kos hidup makin meningkat, harga barang makin meninggi
Sewa rumah, transport, nak tanggung makan pakai famili
Duit gaji memang tinggal takat celah gigi
Aihh gimme 5 la kawan-kawan, kita memang selori
Mari sesama berhuhu mengenang nasib sendiri

- ck • 30.01.2017


Friday, January 6, 2017

2017 already??!

Happy New Year everybodehhh~

Time really flies. 
Rasa macam baru je celebrate new year 2016 dengan besfren kat hospital - sebab dia warded. Dan skang dengan tetiba, 2017 menjelma.

A year is wasted - again - as I achived nothing. 
Other than, new job (thank God i still have a job), a new place to stay (thank God again), a heart break (sob~) and a new relationship (i guess). 

Overall, not too bad but nothing significant too. 
Anyhow, there are still a lot of things to be grateful, everyday.

New resolution? 
I wish to travel oversea this year. Learn to save a lot of money and have more holidays.

Wish the best to all of you too. Cheers~


Related Posts with Thumbnails