Free counter and web stats

Tuesday, August 31, 2010

Pemandu Bodoh. Bukan kita kan?

Dalam minggu ni, da 2 kali nyawa aku hampir-hampir melayang.
Semuanya gara-gara pemandu yang b***h!
Bodoh ye, bukan bit*h.

Yang sekor, suka-suka je kuar simpang tak tengok kiri kanan. (Memang kiri pon kene tengok ok.) Yang sekor lagi, buat U-turn mase traffic lite merah. Ngam-ngam time aku nak lalu plak tu. Sib baik la kot umur ni panjang lagi, sempat elak. Kalo tak, sah-sah kete da terbang bersama nyawa dan harapanku.

Erghhh geram giler!!

Ok meh kita lihat kronologi kejadian.

INSIDEN 1. (Alhamdulillah...blom eksiden.)
Masa: Pkol 5 lebih, lepas balik keje.

Aku sedang memandu Ferrari F40 merah tu (konon2 nye), dengan hati yang tenang dan ceria. Tralalalala~
Jalan tak berapa sibuk, so pecut sikit. Tapi tak laju pon, dalam 80km/j je kot.

Tengah2 syok mendengar radio sambil menyanyi, tetiba kat depan ade 'Bob the builder' terhegeh-hegeh nak kuar simpang.
(Eh baru aku pasan, Bob nye kete terbalik plak =P)
Aku ingatkan bila dia nmpak aku nak lalu, dia benti. Rupanya dia selamba badak je kuar jugak.
Aku pon dengan terkejut badak terus brek den pulas stereng ke kanan. Sib baik takde kete kat sbelah.
Aku hon ponnnn!!! kuat2 tanda protes. Bob (yang sebenarnye seorang auntie tua bawak Vios kaler silver) bole buat tak tau jek. Dia buat bodo pandang depan, sket pon tak pandang aku. Ha takut arr tu.

 
Aku tak puas ati, terus je himpit kete dia.
Dia slow, tapi still buat dek pandang depan.
Tambah aku geram!! (Kertas remuk diatas menunjukkan hati tgh geram).
Wei mangkuk, at least ko angkat la tangan say sori!!!
Kalo bole aku nak dia benti, baru ade can aku hempuk cermin kete dia ngan steer lock. Gggrrr!
Ishh puasa, sabar sabar~


INSIDEN 2.
Masa: Pkol 8 lebih lepas berbuka.

Lagi sikit je nak sampai simpang masuk rumah.
Dari jauh, aku da nampak traffic lite kaler ijau. Nampak tak ijau tu nampak tak?
So aku pon terus tambah pecut.
Aku yang bawak Ferrari 612 Scaglietti kaler itam tu tau. (Hehe.)

Kali ni aku maksimum terkejut beruk, dah tetibe je kat depan mata ade kete bodo nak buat u-turn. Bodohnyee!!!
Sib baik ade ruang nak elak, kalo tak memang ngam-ngan bertembung.
Dengan kelajuan yang agak tinggi, ade can ke aku bole selamat ek?

Pastu aku benti kete kat tepi, nak tunggu kete tu. Tapi tak nmpak plak mane dia dah pegi.
Kalo aku nampak dia, sure aku dah baling ngan steer lock tu jugak.

Aku slalu imagine mcm dlm movie tu, kalo la aku ade pistol sure aku da tembak je org camni.
Uihhh 18SG!!
Bulan posa ni tak baik marah2 ek.

Ok ucapan. Last skali, aku memang suka nak buat ucapan.
Memandangkan arini Merdeka, aku harap kita semua pon berusaha untuk memerdekakan pemikiran daripada menjadi bodoh dan bangang. Boleh?
Merdeka Merdeka Merdeka!!

Pesanan: Hati-hati dijalanraya. Ingatlah orang yang tersayang.
Tak lama lagi nak raya woi!

6 comments:

  1. Salam...

    Nak tanye, banyak koleksi kereta mainan...hehe...

    ReplyDelete
  2. @GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr, mmg srius rasa nak hempok je muka dorg. main2 plak kan dgn nyawa org lain.

    ReplyDelete
  3. comelnye kereta..
    siap sketch2 lagi tuu... hehehe
    ati2 ye...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails