Free counter and web stats

Monday, July 26, 2010

Contest: Ada apa dengan nama

Tetibe je aku rasa nak organise event.
Eh tak. Bukan event, cuma rasa nak buat satu contest kecil-kecilan.

Idea ini datang hasil daripada aktiviti blogwalking (aku lebih suka panggil window-blogging sebenarnya).
Perkara pertama yang aku selalunya fikir bila jumpa sesuatu blog adalah - 'kenapa blog ini diberi nama sedemikian?' (skemanya ayat).

Ok. Asalkan korang faham.

Jadi, cara menyertai contest peraduan ini senang aje.
Pertama, anda cuma perlu menulis entry yang menceritakan kisah disebalik nama blog anda. Kenapa diberi nama sebegitu? Apa asal usulnya? Apa maknanya?
Karang jela camana sekali pon asalkan menarik bila dibaca. Dan yang paling penting, kisah disebalik tabir itu bukannya rekaan semata-mata.

Nama blog disini bermaksud - address link blog korang. Bukannya 'Blog Title' ataupon 'Blog Description' tau.

Lepas tu, setiap peraduan mestila ada syarat-syaratnya kan. Ala senang je. Syarat-syaratnya berbunyi:

1. Letak link http://cleoputri.blogspot.com/ dalam entry tu. Tujuan untuk mempromot, of koz :D
(Okla tu cuma letak link je, tak payah nak banner-banner bagai.)

2. War-warkan pada kawan-kawan. Dan mesti letak minimum 3 orang nama kawan tu. Kiranya tag la ni.

3. Kalau suka blog ni, jadilah follower. Kalau tak suka, takpe. Anda masih layak untuk join. Huhuu~

4. Lepas dah post entry tu, jangan lupa bagitau saya tuan punya contest ini dengan meninggalkan komen di sini.

5. Pilih satu entry dalam blog cleoputri ini yang anda suka.

Ok syarat habis.

Tarikh tutup peraduan adalah pada 08.08.2010, jam 8.00 malam.
Seramai 3 orang pemenang akan dipilih dan setiap pemenang berpeluang memilih hadiah yang akan disponsor oleh Cinta Kraf (aku punya gak tu. ehee~).

Keputusan peraduan akan diumumkan selewat-lewatnya seminggu dari tarikh tutup.
Sekian, itu saja. Selamat mengarang :)

72 comments:

  1. wah.. nak masuk!
    nnt mia wt entri ye

    ReplyDelete
  2. dear shaa bonitaa, annadzirah, Salmia, cIksue,
    dah post nanti bgtau la ye. tak sbr nak baca nih :)

    ReplyDelete
  3. teringin pula saya nak join
    tima kasih singgah blog saya

    ReplyDelete
  4. Salam dari Alam yang lain...hamba cuma nak tanya, syarat tag nama kawan tu mcm mana ek? hamba kurang faham la. contact hamba di facebook. Page Alam yang lain. Letak kat discussion board dan hamba akan bagitau semua pengikut hamba tentang contest ni kat facebook.

    ReplyDelete
  5. @asyurul, yg tag tu cuma listkan nama kwn yg tuan hmba dah bgtau.
    dah 'like' kat fb. so kalo nak bgtau sume penduduk kampung pon bole :D

    ReplyDelete
  6. Ok then. Hamba join. Dan hamba gunakan blog Alam yang lain untuk contest ni. hehehehe....

    ReplyDelete
  7. dah join....

    http://cikpia.blogspot.com/2010/07/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    ReplyDelete
  8. eh eh innz da join dah kontez, check eh kalo ade yg lack ;)

    http://innzninety.blogspot.com/2010/07/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    ReplyDelete
  9. Salam...

    Aarin join tau.. kalau ada apa2 kekurangan jgn lupa komen

    http://nuraarin.blogspot.com/2010/07/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    thanks

    ReplyDelete
  10. coolnye, nak join nak join! :) bile dead line? :)

    ReplyDelete
  11. dear .s.o.f.i.a., I n n z and nuraarin-life, masey sgt2 ye sudi gak join contest dgn hadiah yg tak seberapa nih. hehe.
    baru je lepas terjah entry korang tu. sronot plak rasa dpt tau cerita disebalik nama tu. :)

    hye hye Sarah Ramora Rosli, meh la join. tu dateline ade tulis - post entry seblom 080810, pkol 8.00 mlm tau.

    *hmmm...agak2 syarat no. 5 tu kene tmbah 'kecuali entry 'Contest: Ada apa dengan nama' ke tak eh? ngeh ngehh~*

    ReplyDelete
  12. ok zai join

    http://zaiikulim.blogspot.com/2010/07/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    ReplyDelete
  13. Dah siap. sila emak kalau ada yang kurang ya..

    http://syurul.blogspot.com/2010/07/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    ReplyDelete
  14. Wah...hebat2..nak join juga ni..^___^..nanti bila dah buat post saya beritahu ya..

    ReplyDelete
  15. nak join gak . boleh ? hehe.

    ReplyDelete
  16. @zaikulim, @asyurul, @nuRuL, dah bace entry korang :)
    hepii sesgt sbb korang sudi menjoinkan diri. gd luck ye ;)

    ReplyDelete
  17. @Alessandro,jom ar join. kita ramai2 memeriahkan majlis.

    @Anonymous, nk join bole je. mesti susah kan nak pikir nama tu..apo anon nemo nimus..err tgk nak sebut pon susah. haha.

    ReplyDelete
  18. Tuan putri, hamba sudah laksanakan tugas dengan penuh sukarela ;) http://inikisahsarahramora.blogspot.com/2010/07/ada-apa-dengan-nama_30.html

    tak seberapa lah :) anyway, entry yang paling saya suke ialah http://cleoputri.blogspot.com/2010/06/world-cup-kelakar-moments.html :D kerana saya gemar world cup. tee hee~

    ReplyDelete
  19. Ni entry saya:
    http://mygiveawaysgallery.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html
    Entry dalam blog ni yang saya suka,entry ga ni :) ,entry tutorial & hidup tanpa internet?..

    ReplyDelete
  20. saye join ye! *excited*

    http://napbymiralee.blogspot.com/2010/07/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    post entry yang saye suke mestilah yang pasal http://cleoputri.blogspot.com/2010/07/tolong-jangan-buat-lawak-dengan-resume.html...saye ade tulis jgk dalam post..malu la nak tulis kt sini...hihihi

    kalau ade ape-ape kekurangan..saye sedia berkhidmat! =)

    ReplyDelete
  21. Salam, nak join..
    Ni entry saya:
    http://mygiveawaysgallery.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html
    Entry paling saya suka ,
    Contest: Ada apa dengan nama..

    ReplyDelete
  22. Ni entry sy,
    http://mygiveawaysgallery.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html
    Sorila,x sbrp..Join ye...

    ReplyDelete
  23. salam perkenalan..
    hebatnya bila ada contest ni adalah kita boleh sama2 kenal dan meramaikan kenalan..

    arap2 sudi terima penyertaan saya.. :)

    http://haida-hida.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    ReplyDelete
  24. wahai peserta-peserta yang dikasihi, saya dah terjah entry korang sume. sgt hepi cik kiah bila dpt tau rahsia korang. hehe.

    anyway, tima kasih bebyk sbb menjoinkan diri ye. dan harap semuanya tenang dan bersabar sehingga keputusan diumumkan nnti. jgn lupa suh juri awam undi korang ok :D

    ReplyDelete
  25. I DAH JOIN~ PLS CLICK HERE:

    http://qiqimiyo.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama-ada-apa.html

    ReplyDelete
  26. salam dear..ifa nak join gak ..=)

    http://tiefazatie.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    tq!

    ReplyDelete
  27. dah join!!

    http://mashilala.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    ReplyDelete
  28. Saya pon join!!! :D

    http://saatakukaupilih.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    ReplyDelete
  29. saya pun dah join
    jemput terjah ya
    http://luahansanubarihati.blogspot.com/2010/08/contestada-apa-dengan-nama.html

    ReplyDelete
  30. @Qiqi Miyo, saya dah baca entry tu. tp cane nak tinggalkan komen kat sana eh? tak jumpa link nak komen la. :(

    ReplyDelete
  31. dear tiefazatie, masturah idrus, Jiji-Fify, alawiah raji, Momma Mia, tima kasih skali lagi ye sbb sudi join contest ni.
    so semua entry dah pon saya baca dengan penuh suka hati :D

    kalau saya dah letak 'makluman:' kat komen tu, maksudnya borang penyertaan dah lengkap. kalo takde tu, maksudnya ada syarat atau peraturan yang tak dipenuhi.
    jadi kena ejas balik la ye ;)

    ReplyDelete
  32. salam,

    me dh follow and dh join contest ni

    http://suzie284.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    sila terjah yer. tq

    ReplyDelete
  33. salam kenal...

    count me in
    http://rosrusli.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    TQ!

    ReplyDelete
  34. me join above contest, heheh

    http://azwansalleh.blogspot.com/2010/08/apa-ada-pada-nama-contest.html

    ReplyDelete
  35. salam ibu dini dah join yerk

    http://adiezaqistina.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    ReplyDelete
  36. salam perkenalan...
    nur dah join..
    link nur..

    http://nureimi.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    ReplyDelete
  37. okie dear..tq2..ifa nye dh lengkap la nie..hihi

    ReplyDelete
  38. salam,dh join..contest yg besh!!

    http://arainana2507.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    tq

    ReplyDelete
  39. salam...nak join gak!
    http://apexto.blogspot.com/2010/08/yes-my-name-apexto.html

    ReplyDelete
  40. salam perkenalan..
    saya join jugak yer

    http://bungacokelat.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    tq :)

    ReplyDelete
  41. http://ibudamia.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    nanti dtg terjah yea..

    ReplyDelete
  42. salam..amor join

    http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    ReplyDelete
  43. cik putri.. cik putri .. da join contest yang vass!!! check this out
    .
    .
    .
    http://lynd23.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    ReplyDelete
  44. http://lynd23.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    ReplyDelete
  45. Salam Cik Putri...

    i join yer... ini link entry i yer: CONTEST ADA APA DENGAN NAMA
    Thanks

    ReplyDelete
  46. join jugak kontest ni...

    http://violetgloves.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    ReplyDelete
  47. saya dah join ...

    silah ke blog saya ..
    :P

    http://akudidiari.blogspot.com/2010/08/da-pa-dengn-nma.html

    ReplyDelete
  48. bestnyer ada contest macam nie..nak join juga la..nanti awak dan blogger2 lain mai la follow blog saya...jemput semua singgah dan add saya ye...
    http://nukilangadiskampung.blogspot.com

    ReplyDelete
  49. saya nak join juga la ..nanti korang jom la singgah ke blog saya...jadi follower saya pun takpe(hehehehe malu2 tapi mau)
    http://nukilangadiskampung.blogspot.com

    ReplyDelete
  50. salam kenal...sy join:D

    http://luvyuall.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-pada-nama.html

    huhu nape sy x leh klik follow:( camno ni..help2

    ReplyDelete
  51. Salam..saya dah join contest ni :)

    http://anissensuous.blogspot.com/

    ReplyDelete
  52. Dan juga sudah follow blog ni :)

    Salam perkenalan :)

    Ada masa jemputla window-blogging ke blog saya..hehe..

    ReplyDelete
  53. hai cik cleoputri..
    saya sudah join contest ini...
    jgn malu2..jgn segan2..lawat2 la blog saya ok!
    http://shytielicious.blogspot.com/

    nice to know ur blog...tq..:)

    ReplyDelete
  54. salam,,
    sy join jugak..
    http://lollieanne.blogspot.com/
    saya baru lagi..
    thanx,,

    ReplyDelete
  55. Salam Kenal,

    masih belum terlewat utk sy joint....

    my link:
    http://mamakerry.blogspot.com/2010/08/contest-ade-ape-dengan-nama.html

    TQ

    ReplyDelete
  56. dear @AnisSensuous, camane nak tinggalkan komen? takde link laa.

    ReplyDelete
  57. dear peserta2 yg disayangi, saya dah terjah semua blog korang ye. sungguh sronot bila membaca. hee :D
    tapi ade beberapa blog yg blom sempat nak tinggalkan komen. esok bila da smpai tarikh tutup, saya akan lawat balik sume skali ye.
    tima kasih sgt2 sbb sudi join. lebiu!

    ReplyDelete
  58. SAlam

    saya join juga

    http://jomjoincontest.blogspot.com/2010/08/contest-organied-by-httpcleoputri.html

    terima kasih

    ReplyDelete
  59. dah post dah..cube tgk, ade ke x...klo ade inform k..:)

    ReplyDelete
  60. Tuan putri cleoputri...jemput menatap entry hamba

    http://sitisifir10.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    ReplyDelete
  61. Owhh, saya disable comment di blog saya. Sekarang dah boleh tinggalkan comment, baru saja ubah setting.he.. Sorry ye :)

    ReplyDelete
  62. dah join :)

    http://mynameisteh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  63. penyertaan last minute.
    miza join

    http://hayworlds.blogspot.com/2010/08/contest-ada-apa-dengan-nama.html

    check yea. thanks :D

    ReplyDelete
  64. kpd semua blogger yang sporting, time kasih sebab sudi join ye!
    xoxo

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails