Free counter and web stats

Thursday, July 8, 2010

Octopus Paul: Kagum atau Kesian?

Sejak Brazil kalah, memang takde mood nak layan World Cup lagi. Hilang dah serinya.
Di tambah pulak dengan keputusan malam tadi, sekali lagi sungguh memeranjatkan.
Ingatkan, Germany boleh menang sebabnya team yang lain agak 'underdog'.
*Minat gak Jerman masa zaman Oliver Kahn dulu*

Tapi sungguh tak disangka, cempedak dah jadi nangka, ramalan Paul si sotong itu, sungguh benar belaka.
Masa mula-mula tengok si Paul menujum Germany akan mengalahkan Argentina, aku sungguh skeptikal. Yelakan, apeke jadahnya nak percayakan sotong? Lagi pon, berdasarkan performance dan statistik, Argentina memang lebih baik.
Tapi nampaknya si Octopus Paul bukan sebarang sotong. 
Eh jangan!! Tetap jangan percayakan sotong tu. Kalau percaya, kufarat kurafat namanya.
Semua tilikan itu hanya kebetulan semata.
*Ntah kat mana si pawang sotong ni menuntut yek?*

Bagi mengubat tahap ketensenan dan kekeciwaan yang melampau itu, ramai penyokong-penyokong yang poyo fanatik German berpakat nak masukkan sotong dalam menu makan tengahari dan juga untuk menu-menu seterusnya.

Sotong goreng tepong memang sedap. Tapi lagi suka sotong masak sambal. Nyum nyum~

Paul on the ball.

'Paul' on the bowl.

Picture taken from here.

4 comments:

  1. nak makan sambal sotong ke sotong goreng tepung ek mlm nnt?
    hehehehe

    ReplyDelete
  2. tp dgr2 nya arini sotong dah sold out...licin abes.
    mesti kene blasah cukup2 dgn penyokong german. wahaha~

    ReplyDelete
  3. suka makan paul goreng tepung...

    awat la depa bubuh nama paul.. awat tak boh nama squidwerd ek...

    ReplyDelete
  4. x bole la...nnti spongebob jeles bila squidward da glemer dr dia.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails